در شرکت زراعی دشت ناز کشت ذرت علوفه ای یکی از کارهایی ست که در جهت تولید محصولات زراعی باکیفیت و مقرون به صرفه به آن توجه ویژه شده است.
![برداشت ذرت دشت ناز](https://dashtnazco.ir/wp-content/uploads/2021/08/برداشت-ذرت-3-1024x768.jpg)
گندم بذری
کلزا
ذرت
سویا بذری
تولید و بسته بندی خوراک آماده دام دشت ناز
سیلاژ علوفه چیست؟
چرا به سیلو کردن علوفه نیازمندیم؟
سیلاژ علوفه دامی – شرکت دشت ناز ساری
![سیلاژ علوفه دشت ناز ساری](https://dashtnazco.ir/wp-content/uploads/2021/08/سیلاژ-علوفه-7-1024x576.jpg)
هدف نهایی در استفاده از سیلاژ علوفه، دستیابی به خوراک سالم، ارزان قیمت و خوش خوراک برای تولید شیر و گوشت و حفظ تندرستی دام است. در سیلاژ بسته بندی شده بوی نامطبوع برای خوراک دام حذف شده و کاملا بهداشتی می شود.
شرایط درست تخمیر و فرآوری در تولید سیلاژ بسته بندی، مانع تبدیل قند علوفه به اسیدهای ضعیف تر شده و در نتیجه ارزش غذایی علوفه نیز حفظ می گردد. بدین ترتیب از اتلاف انرژی و تولید پساب زیاد علوفه نیز جلوگیری می گردد.
![کشت ذرت علوفه ای](https://dashtnazco.ir/wp-content/uploads/2021/08/کشت-ذرت-علوفه-ای.jpg)
سیلاژ یا سیلو کردن علوفه، فرآیندی است که برای نگهداری علوفه بسیار مرسوم در سراسر جهان است. طی فرآیند سیلوکردن، علوفه جمع آوری و سپس با کمک ماشین آلات کشاورزی بسته بندی می شود. بسته های ایجاد شده، خشک و برای فصول سرد که دسترسی به علف های تازه نیست، مورد استفاده قرار می گیرد.
در شرکت زراعی دشت ناز ساری سیلاژ بصورت کاملا مکانیزه انجام شده و برای مصرف نگهداری میشود.
فرآیند سیلاژ علوفه در شرکت زراعی دشت ناز
- در فرآیند سیلاژ کردن، بخش های مختلف علوفه های موجود مثل برگ و ساقه ها، تخمیر می شود.
- علوفه های مورد استفاده می تواند پسماندهای مزارع ذرت، جو و … باشد.
- عامل اصلی در تخمیر، نوعی میکروارگانیسم غالب است که با عنوان لاکتوباسیلوس خوانده می شود.
- عملیات تخمیر، باعث ماندگاری طولانی تر علوفه ها می شود.
- این کار خوراکی بی نظیر و پر انرژی برای دام فراهم می کند.
- با گذشت زمان، از ارزش غذایی علوفه ها، ذره ای کم نمی شود.
- سیلاژ مناسب، تأثیر بسزایی در سلامت علوفه دارد.
- این کار زمانی به بهترین شکل صورت می گیرد که سریعاً اسیدیته حاکم بر علوفه، کاهش و اسید لاکنیک، افزایش یابد.
اگر نیاز به راهنمایی دارید می توانید از ما مشاوره رایگان بگیرید.
واحد زراعی شرکت زراعی دشت ناز ساری با دارا بودن 850 هکتار زمین زراعی و باغی، بالغ بر 50 درصد از نیاز واحد دامپروری شیر و گوشت مهدشت، به ذرت علوفه ای و یونجه را تامین می نماید.
سایر محصولات زراعی شامل گندم، کلزا، تریتیکاله، جو و قصیل جو و محصولات باغی (گردو و بادام) می باشد که به طور متناوب در اراضی شرکت زراعی دشت ناز تولید میشوند.
رویکرد شرکت زراعی دشت ناز در حوزه محصولات و فرآورده های غذایی، تولید غذای سالم است. به همین منظور حدود نیمی از خوراک دام مورد نیاز با استفاده از محصولات زراعی و تولیدی شرکت دشت ناز تامین می شود. در این راستا شرکت دشت ناز ساری سالانه با کشت حدود 2500 هکتار انواع غلات و دانههای روغنی و کشت حدود 1500 هکتار محصولات علوفه ای، علاوه بر تامین نیاز 100 درصدی محصولاتی نظیر جو، ترتیکاله و کاه مورد مصرف دامداری، 50 درصد نیاز دامپروری به محصولاتی نظیر سویا و یونجه تامین می کند. همچنین این شرکت از بزرگترین تولیدکنندگان بذوری مانند سویا و گندم است و با تولید حدود 400 تن گندم آردی، بخش قابل ملاحظه ای از نیاز آرد استان مازندران را تامین میکند.